Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Cikk megosztása:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Photo+Adventure, 2018. november 24-25.

A fényképészet fesztiválja, amelyet most ajánlunk a figyelmetekbe, melyet Bécsben rendeznek és ahol a fotózás legfrissebb információi egy helyen 2 napon keresztül megtalálhatóak lesznek. Több mint 50 szeminárium és workshop, 70 utazási beszámoló és szakmai előadás, fotókiállítások, ... olvass tovább!

Photo+Adventure, 2018. november 24-25-én, Messe Wien, Bécs, Ausztria


A fényképészet fesztiválja.
Az utazás és a természet érzelemdús kalandja.
A Photo+Adventure egyedülállóan magába foglal három, szorosan egymáshoz kapcsolódó témát: fotográfia, utazás és outdoor-/természet-élmény. A vásár részlegben a fotográfia kellék- és kamera előállítók, outdoor/fotó kaland-utazóirodák, outdoor-kiegészítő forgalmazók bemutatják az összes aktuális terméküket és szolgáltatásukat a három szektorban.
A fesztivál területe egy tartalmas keretprogrammal várja a látogatókat, valamint számos információs és szórakoztató kínálattal.
Ezzel a különleges témakoncepcióval 2018 november 24-én és 25-én a Photo+Adventure immár 12.kiadása nyitja meg portáit.
A német nyelvterületi fotóvásárok legnagyobbjaihoz fog tartozni a Photo+Adventure 2018-ban.

„A Photo+Adventure egy saját esemény-formátumot hozott létre“ (kiállítóvélemény 2013)


A legnevesebb kamera előállítók ismét jelen lesznek
Közel 250 kiállító alkotja a szokott színes képet a fotográfia-, utazás- és outdoorszektorok gyöngyszemeivel. 2018-ban is az összes kamera előállító küldöttjei jelen lesznek és a megszokott módon a kellékforgalom csillog és villog mindennel, amire a fotós szíve vágyik.

„FILM+VIDEO“
A digitális korszakban a fotográfia és a mozgó képek egyre jobban egymásba olvadnak. Ezt a körülményt a Photo+Adventure figyelembe veszi, és ennek a témakörnek egy saját helyszínt biztosít. Miután a tavalyi Film+Videó-súlypont oly nagy sikert aratott, az idén bővített kínálattal várja a Film+Videó-részleg a látogatókat.

 

A kalandutazás színe-java
Míg angol nyelven az Adventure Travel már egy kiépült és elterjedt fogalom, ennek magyar fordítása - élményutazás - már nem tesz eleget. Az utazásról van szó - mint élmény, mint kaland, aminek a határait mindenki magának szabja meg:
Van aki az adrenalinfokozó- vagy sportszerű kihívást, mások fotó-túrás csúcsprogramot értenek alatta, mint szafarit vagy expedíciós körutazásokat, míg az emberek zömének továbbá a házajtó előtt rejlő kis kalandot jelenti, avagy egy utazást a szomszédos országba, vagy városba – a fényképezőgép (szinte) mindig ott van. Az Adventure-részlegben található kiállítók ezt a tágas tartományt tökéletesen lefedik.

Színes kiállítótér
Mindössze közel 250 kiállító kínálja a megszokottan változatos vásárképet. A kiállítói névjegyzék 2018 október végétől lesz letölthető a http://www.photoadventure.at oldalon.

VÁSÁR+FESZTIVÁL
A Photo+Adventure keretprogramja messze túlhaladja a vásárokra jellemző forgatókönyvet és számos izgalmas kínálattal bővíti azt: folyamatos szemináriumok, műhelyek, szakmai előadások, panelbeszélgetések, diavetítések, filmek, fotókiállítások, kiállítói különlegességek, mint fotózás élőben és kültéri foglalkozások adnak az eseménynek fesztivál hangulatot. A Photo+Adventure ezúttal a természetaffinitással rendelkező fotósok közösségének találkozó helyévé, valamint különleges szellemiséggel rendelkező fotósok és tudatos utazók hálózati platformjává fejlődött ki.

Nemzeti és nemzetközi referensek értékes hozzászólásukkal járulnak hozzá, melyek a fotográfia és az utazás minden témakörét érintik.

Ausztria legnagyobb fotókiállítása

Az eseménydús hétvégén ismételten számos, széles témaspektrumú fotó kiállítást tár a látogatók szeme elé a Photo+Adventure 2018.

Ezt a közkedvelt kínálatot nem mulasztja el a Photo+Adventure egyik látogatója sem, ezért arra számítunk, hogy a látogatók száma a 20.000-et is meghaladja, ami Ausztria leglátogatottabb fotókiállításává teszi.
A fotókiállítás belépőjegy nélkül is megtekinthető, így minden érdeklődőnek egyedi lehetőséget ad arra, hogy díjmentesen kerüljenek e vonzó kínálat élvezetébe.


A teljes program a szokott minőségben és sűrűségben
A számos új néven és nemzetközi sztárvendégen túl nem szabad elfelejteni a kínálat tágas témakörét és mélyre nyúló fókuszát. Ezen a téren nem takarékoskodott a rendezvény szervezősége. A teljes keretprogramban bőségben sorakoznak kiválasztott referensek, ezek közül sokan már évek óta bevált partnerek – ezért indokolatlan lenne a bizonyított jó minőségtől eltérni. Viszont értelemszerű évről-évre az új nevek feltüntetése is. „Úgy vélem, hogy sikeresen egyensúlyozunk a bevált és újszerű között“, foglalja össze Bolch Oliver, a rendezvény program-koordinátora.

TÉNYEK:
időpont: szombat, 2018 november 24 és vasárnap, november 25.
nyitvatartás: 9.00 – 18.00 óra
helyszín: Messe Wien, Messeplatz 1, 1021 Wien / Bécs, Ausztria
tér felosztás: Halle B (vásár- és kállítótér), Congress Center (keretprogram/ fesztiváltér)
várható látogatók száma 2018-ban: 20.000 körüli
kiállító- és rendezvény felület: 20.000 nm-ig terjed
kiállítók és márkák száma 2018-ban: 250 körüli
keretprogram: több mint 50 szeminárium és workshop, 70 utazási beszámoló és szakmai előadás, fotókiállítások, 2 emelvénnyel rendelkező csarnok, további kiállítói emelvények és fotózási helyszínek

INFOK:
Belépők (napi jegyek):
- a helyszínen: € 16,50/€ 14,50 (kedvezménnyel) / € 11,50 (diákok, egyetemisták)
- előzetes online jegy rendelés: € 14,50 / € 9 (diákok, egyetemisták)

Belépők (2 napos jegy):
- a helyszínen: € 30/€ 27 (kedvezménnyel) / (diákok, egyetemisták 2 db napi jegyet vásárolnak)
- előzetes online jegy rendelés: € 27/ (diákok, egyetemisták 2 db napi jegyet vásárolnak)
Szemináriumok és workshopok* külön díj befizetésével látogathatók. Regisztráció az online shopban.
* már tartalmazza a belépőt a rendezvényre

 

Photo+Adventure sikersztori és koncepció: tények és szereplők

A „Photo+Adventure“ a két rendezvény szervező Bolch Oliver és Wiltner Thomas által első alkalommal 2004-ben öltött alakot, egyelőre kétéves ritmusban. 10 év alatt a látogatók száma Bécsben 1.200-ról (2004) kerek 20.000-re (2013 és 2015) növekedett. A rendezvény helyszíne ennek megfelelően változott: míg az első alkalommal még az „Alte AKH“-ban volt (Bécsi Általános Kórház régi épületkomplexuma), majd az Austria Center Vienna-be, később a Messe Congress termeibe, míg végül a Messe Wien-nek a nagy B csarnokába költözött.

Ami után a rendezvény átállt évi megrendezésre 2011-ben (Bécsben), 2012-től felváltva a Linz-i Design Center-ben és a Messe Wien-ben ment végbe.
2014-ben történt meg az ugrás Németországba, ahol a Photo + Adventure azóta megvetette lábát a Duisburg-Nord Landschaftspark (tájpark) szenzációs kulisszái előtt. A folyamat optimalizálása és a szinergiák lehető legjobb kihasználása érdekében a Duisburg (június) és Bécs (november) két időpontjára összpontosít a szervezőség.

„Photo+Adventure időközben egy márkává vált. Vagy, ahogyan egy kiállító egyszer megfogalmazta, 'önálló formátumot' hozott létre. Ezentúl is igazolni fogjuk ezt, hangsúlyt fektetve a rendezvény fesztivál jellegére - a vásár + fesztivál kombináció-igénynek eleget teszünk óvatos igazításokkal. Eközben tágasabb teret biztosítunk a fotográfiának és annak minden megjelenési formájának. A termek adottságai a Messe Wien-ben, a kiállítócsarnokot és fesztiválteret a Congress Center-ben beleértve, optimálisak e célkitűzés megvalósítására”, hangsúlyozza a rendezvény kezdeményezője és szervezője Wiltner Thomas.

„Örülünk, hogy a koncepció több mint 10 év elteltével továbbra is ilyen jól működik, és néhány igazítással és kiegészítéssel a korszerűségét megőrizte. Olyan emberekhez szólunk, akik az egyedit keresik, a természetet tisztelik, a kalandot szeretik és különlegeset szándékoznak megörökíteni“, mondja Bolch Oliver társszervező. „Továbbá az ipari ág számára a Photo+Adventure Ausztriában a marketing-mix egy nélkülözhetetlen részévé vált. A kiállítók különösen értékelik a látogatók minőségét, az önábrázolás sokrétű lehetőségeit és a megbízható, professzionális megvalósítást.“


A Photo+Adventure-ről, fotográfia-, utazási- és outdoor-/természetélmény, vásár+rendezvényről
A Photo+Adventure márka egy 2004 óta Ausztriában sikerrel kialakított vásár-+rendezvénykoncepciót nevez meg, mely magába foglal három, szorosan egymáshoz kapcsolódó témát: a fotográfiát, az utazást és az outdoor/természet-élményt. A kiállítás+vásár két napján a nemzetközi fotográfiai iparág áttekintést ad a legújabb high-tech termékekről és a digitális munkafolyamat innovatív lehetőségeiről, valamint mindenféle fényképészeti kiegészítőkről. A fotográfia és a mozgóképek konvergenciájának jelenlegi tendenciáját egyre nagyobb mértékben veszik figyelembe. Az utazás szolgáltatók, az idegenforgalmi országok és régiók, valamint a természetközeli egyesületek kiállítása egy nagyon tudatosan utazó közönséget céloz meg.
A vásár-fesztivál évente novemberben kerül megrendezésre Ausztriában a Bécsi Messe Wien-ben és júniusban Németországban a Duisburg-i Landschaftspark-ban.

A szervezőkről
Bolch Oliver (51) saját maga is utazási-, természet- és építészeti fényképész. Már mielőtt a Bécsi Grafikai Művészeti Iskola 1994/95-ös mesterkurzusán képeztette volna magát, két nagyszabású világ-utazást szánt a hobbijára, amit ezt követően foglalkozásnak választott. Számos képeskötetben, kalendáriumban és újságban találhatók Bolch Oliver fotói.
Bolch Oliver rendszeresen tart előadásokat élőben Ausztriában és Németországban.
Az El Mundo 2003-as Dia-fesztiválon a "Álomutcák Ausztrália" előadásos día vetítése elnyerte a legjobb fotózás díját. Bolch Oliver a híres "Agentur Anzenberger"-hoz tartozik és 2006 óta a Gesellschaft für Bild und Vortrag (GBV) meghívott tagja.
Házas és egy tizenkét éves fiú apja.

Mag. Wiltner Thomas (57) tanult geográfus és történész. Már sok év óta szenvedélye az utazás-fényképészet-természetélmény témakör. Tapasztalt idegenvezető- és globetrotterként jártas az idegenforgalmi témákban és az utazási célokat illetően. A passzióját többek között a 10,5 méteres vitorlás hajóján éli ki a földközi tengeren. „Görögországi szakemberként“ már évek óta különlegesen gazdag és intenzív utazási élményekre támaszkodik, amelyeket a világnak ezen a részén gyűjtött: utazási- és jachtmagazinok újságírójaként és fényképészeként ír cikkeket és fotózik, valamint előadásokat tart élőben Ausztriában és Németországban.
Wiltner Thomas házas és egy 16 és 19 éves fiú apja.

Kapcsolat és kérdések esetén:

Hargitay Réka
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36 30 6132190 vagy +43 699 19675672