Tartalomjegyzék

Cikk megosztása:

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


Ha azt veszed észre, hogy a fotóid inkább egyszerű képek, vagy kezdenek az átlagos fotók közé tartozni, az valószínűleg csak azért van, mert nem ismersz néhány olyan egyszerű trükköt, amelyekkel feldobhatod a fotódat.

1. Kezdjük a legnépszerűbb témával: az “Itt vagyok a ... előtt.” Elég unalmasak tudnak lenni az ilyen képek, de tehetünk ellene. Dobjuk fel az efféle fotókat úgy, hogy az adott személy legyen a fókuszban. Az épület így nem több, mint egy háttér. A másik pedig, hogy keressünk egy nem átlagos perspektívát ahonnan elkészítjük a fotónkat. 

átlagos, szemből készült kép

ugyanaz a vendéglő, egy másik perspektívából teljesen más képet mutat

2. A mondani való nélküli fotók unalmasak. Ahelyett, hogy pl. egy adott helyszín előtt állna a modell a kérdő tekintetével, hogy “Mit csinálok én itt?”, inkább le kell ültetni egy padra, vagy egy tereptárgyra, és csináljon úgy, mintha gondolna valamire/valakire, egy kedves dologra, egy kedvelt jelenetre a kedvenc sorozatából, hasonlók. Mindig fontos a kommunikáció, mozgatni kell a modellt és kihozni, hogy a testbeszéde beinduljon.

3. A félénkség a jó fotó ellensége. Mosolyogtasd a modellt, vagy engedd, hogy különböző grimaszokat vágjon. Minden fényképnek élnie kell. Megpróbálhatod azt is, hogy “titokban” készíted a fotókat, amikor nem tud róla.

4. Ha a modell tart valamit a kezében, azzal természetesebbnek tűnhet a kép és segít elmesélni egy történetet. Hagyd, hogy például homokot vegyen a kezébe és szórja, vagy éppen virágokkal játsszon.